Det blir lite annorlunda...

Nu kommer varför bloggen blir lite annorlunda: Jag har blivit lite annorlunda ;p
Jag var med om mycket i sommar, roliga saker och otrevliga saker har hänt. Jag har tänkt om, jag behöver ta det lugnare. Man ska ta hand om sin stackars kropp, man har tyvärr bara en.
Jag har dessutom träffat N26, vi träffades nyligen och trots att mitt kärleksliv ser lite kaotiskt ut just nu så känns det som om N26 är värd en chans... Jag har aldrig träffat någon som respekterat mig så mycket och som tittat på mig på det sättet han gör det på. Jag vill inte uttala mig för snabbt, det är såpass nytt att jag inte har någon aning om vad som väntar men han får mig att må bra. Så eftersom det känns så bra så kanske det står stilla vid N26, iaf ett tag framöver :)
Sexet då? Det är vanligt vaniljsex som gäller just nu... Jag har aldrig tagit det så lugnt med någon. :)
Allt detta kommer alltså påverka vad som kommer att finnas på bloggen, vet inte riktigt vad som kommer hända men sex är ju fortfarande något jag är intresserad av. :) Bloggen kommer alltså förhoppningsvis fortsätta kallas för sexblogg.
Ta det lugnt i helgen!

Undvik hiv: använd kondom!

Bloggen lever vidare men "tyvärr" så kommer det vara lite annorlunda nu!
Det har hänt otroligt mycket sen slutet av april då jag slutade blogga.

Jag har haft en toppensommar! Men sen så tog jag mig i kragen och bestämde mig för att testa mig för alla könsjukdomar... Kondomen råkade nämligen glida av en gång i början av sommaren med N8. Det är absolut ingen kille jag litar på och han har många sexpartners och använder inte alltid kondom.
Så jag har haft ett helvete dem senaste veckorna. Sen jag bokade tid har jag inte sovit, läst mycket om statistik över hiv i Sverige...osv. Och jag fick svaret i veckan: hiv negativ och inga sjukdomar!

Det jag vill komma fram till: Använd kondom, ALLTID! HIV har ökat otroligt mycket senaste tiden här i Sverige. Folk reser, folk flyttar mellan länder och människor beblandas.
Det är skrämmande hur många det är som slutar använda kondom utan att testa sig när de dejtat/varit tillsammans med samma person i ca 1 månad. Jag har själv gjort det, kärleken gör en blind!
Många vågar inte testa sig heller, "det är lättare att leva i ovisshet än med sjukdomen".
Så tänkte jag också men samtidigt så är det en otrolig lättnad att vara 100% säker på att man är helt frisk. Om man skulle ha oturen att vara hivpositiv så är det faktiskt så att ju tidigare man börjar med bromsmedecinerna desto störra chans är det att leva ett långt "normalt" liv om man har hiv.
Tänk på hur mycket klamydia har spridits senaste tiden, det är tur att hiv inte är lika smittsamt men det räcker faktiskt bara med ett enda snedsteg så kan det vara kört. Jag är uppväxt under en period då de körde "skrämslepropaganda" om hiv, jag är livrädd för sjukdomen men trots detta har jag tagit onödiga risker. Jag kan inte tänka mig hur illa det kan vara för andra som aldrig fått bli rädda för hiv.
När jag berättade för några vänner att jag hade tagit blodprov och väntade på svar sa alla att jag inte hade något att oroa mig för, att hiv är så ovanligt i Sverige, att det inte är så smittsamt. Trots detta så blir fler och fler smittade. De är precis som du och jag, vanliga människor. I de flestas ögon är jag en helt reko tjej, jag tillhör den gruppen i samhället som anses vara en "lågrisksgrupp". Men vad säger att jag inte haft sex med en person som tillhör "högrisksgruppen".
Ett exempel är en kille jag varit tillsammans med, han är en helt reko kille, har en hög utbildning, duktig, seriös, svensk (tyvärr så räknas det som ett kriteriei "lågrisksgrupp") och har knappt varit utomlands. Han har en gång råkat hamna i säng, under fyllan, med en tjej som missbrukat knark (heroin = högrisksgrupp) och "glömt"  kondomen. Han vågade först inte testa sig, träffade en ny tjej, blev tillsammans med henne och slutade använda kondom. Han testade sig dock efter några månader och han är frisk som tur är.
Det är skönare utan kondom, det kan ibland vara svårt att ta upp kondomfrågan (fast jag blir bara glad när killen tar upp det, tar det som ett tecken på respekt), man har inte alltid kondom hemma/med sig (börja med det..?!).
Skulle man riskera att få hiv pga dessa argument? Jag tycker inte ens det är värt plågan att inte veta om man är frisk eller inte.

Använd kondom och testa er tillsammans med er partner om ni funderar på att sluta använda det.


Beslut

Hejhej!!!
Nu har jag alltså bestämt att fortsätta blogga ;)
Jag håller på med ett inlägg som i mina ögon är viktigt... Postar det imorgon eller när jag känner mig nöjd med det!


Idag...

Idag kommer jag bestämma om jag fortsätter blogga eller inte.
Det blir iaf minst ett inlägg till!


funderingar

Snart är sommaren slut och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med bloggen... Det har varit ett langt uppehall (ja, ni har gissat rätt, jag är utomlands just nu) och jag kommer snart hem till verkligheten. Det har hänt otroligt mycket denna sommar men nästintill inget pa det sexuella planet, sorry ;) Jag tror jag väntar till onsdag för att bestämma mig om jag fortsätter blogga eller inte. Da är jag hemma i fina sverige igen. 
Jag har saknat min blogg men vet inte om jag hinner och orkar uppdatera den ofta. Min livstil har förändrats en hel del, även jag är inte riktigt lik mig själv. Men ja.. jag aterkommer pa onsdag (29/8) eller sa tidigt som möjligt efter det datumet! Da far ni veta om JustLikeYoubloggen far leva vidare eller om det är dags för den att ga i graven ;)
Hoppas ni haft en underbar sommar!
Tipsa gärna om nya mysiga sexbloggar!

Puss och Kram
JLY

hits